donderdag 10 maart 2016

Fouten in de Burgerlijke Stand

       Pierre-François stierf 2 maal, broer Petrus Joannes geen enkele keer

  • Dit kan natuurlijk niet,en u hebt gelijk. Maar administratief kan het wel.Pierre François kreeg 2 overlijdensaktes en Petrus Joannes geen.
  • Op 15/01/1838 huwt schouwveger Pierre François Olieux,geboren te Gullegem in 1798 met de 17 jaar jongere Amelie Tanghe.
  • In maart 1839 wordt daar hun eerst kind geboren,een zoon.En zoals zo vaak krijgt deze eerste zoon dezelfde naam als zijn vader: Pierre François.
 
 
 
Een maand na zijn 3e verjaardag overlijdt Pierre Francois.Zijn vader doet ook nu de aangifte.
 
 
 
 
Ruim 2 jaar later wordt een broer van Pierre Francois geboren, Petrus Joannes.


 
  • Wanneer Petrus Joannes in 1922 in de kolonie van Hoogstraten terecht komt worden inlichtingen gevraagd over "Pierre Olieux" aan de administratie van Menen, de stad waar hij het laatst woonde.Menen antwoordt dat het om Pierre François Olieux gaat die werd geboren op 19 maart 1939, wat natuurlijk niet kan want Pierre François overleed al op 3 jarige leeftijd!
  • Maar het kwaad is geschied en Pierre is vanaf nu administratief gezien zijn oudere broer.Wanneer hij in 1922 overlijdt wordt in Hoogstraten de akte opgemaakt op naam van "Pierre François Olieux" geboren in 1839 en zo overgenomen in de Burgerlijke Stand van Menen. Zo is Petrus Joannes tot nu toe nooit officieel overleden !
 

 
 
In acht genomen dat er veel schrijfwerk was en ontzettend veel Petrussen,Pierres,Joannessen en Jeans en computers nog een verre toekomstdroom waren,kunnen we alleen maar besluiten,het zij de adminstratie van Menen vergeven. Voor één keer dan toch !
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten